MENU
Hitel, személyi kölcsön, hitelkalkulátor szakértőktől

Általános információk állami támogatásokról

Állami támogatások igénybevétele nem csak a szociális helyzet függvénye. A gazdaságnak számos olyan területe van, ami jelentős hatással van egy ország működésére vagy egy olyan gazdaságpolitikai célt testesít meg, amit egy ország vezetése a zászlajára tűz. Tehát támogatást nyújthat egy állam a polgárai részére akkor is, amikor valamilyen állam által preferált célt szeretne egy polgára megvalósítani. Külföldön, Spanyolországban például autócsere program keretében az embereknek lehetőségük volt a korszerűtlen járműveiket új, gazdaságosan üzemeltethető, kis károsanyag-kibocsátásúra cserélni.

Magyarországon az ingatlanokkal kapcsolatos beruházásokat és a nyugdíj kiegészítését ösztönzi az állam a leginkább észrevehető, leginkább kommunikált módon. Az előbbiek, tehát az ingatlanokkal kapcsolatos állami támogatások rendkívül széleskörűek és szerteágazóak lehetnek a panelprogramtól kezdve az ablakcsere programon át az ingatlanvásárlási, építési, bővítési célokig is, a teljesség igénye nélkül. Ezekből, amit lehetősége van a Hitelszakértő.com segítségével igényelnie vagy kérdés esetén információt kérnie, az a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, a különböző támogatott hitelek, amikről a „Hitelek” menüpontban talál információt, valamint a lakástakarék.

Állami támogatások, mint ahogyan néhány mondattal feljebb említettem, nem csak lakáscélra vehetőek igénybe, hanem nyugdíj kiegészítése is lehetséges több terméken keresztül, mely az öngondoskodást egészíti ki a lakáscéltól teljesen függetlenül, így egy személy több oldalról is részesülhet állami támogatásban. Ha a megtakarítási formáit vesszük alapul, akkor az éves állami támogatás összege a lakástakarék esetében maximum 72.000 Ft évente, a nyugdíjcél esetében pedig maximum 280.000 Ft lehet, így 352.000 Ft állami támogatásban is részesülhetünk évente a célzott megtakarítások után.

Konkrét állami támogatásokról az alábbi linkekre kattintva kaphat bővebb tájékoztatást.

Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Lakástakarék

Nyugdíjcél

Bővebb információkért vagy konzultációért az „Elérhetőség” menüpontban adatai megadását követően küldjön üzenetet vagy hívjon az oldalon megadott telefonszámon.