MENU
Hitel, személyi kölcsön, hitelkalkulátor szakértőktől

Általános információ 10+10 millióról

2015 decemberében Magyarország Kormánya egy teljesen új típusú és mértékű családtámogatási rendszert, otthonteremtési programot jelentett be, amellyel a gyermekvállalást és a lakásépítést próbálják ösztönözni. Ez jelenleg három fő pilléren nyugszik:

Ugyan már 2015 júliusában elindult (akkor még Családok Otthonteremtési Kedvezménye néven) az új szocpolnak is hívott ingatlan és családtámogatási rendszer, de többszöri változtatás után a jelenlegi formájában az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016 kormányrendelet, valamint a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016 kormányrendelet szabályozza. December végén a legnagyobb szenzációt és a legnagyobb újdonságot a 3 vagy több gyermeket nevelők vagy vállalók 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatása és az ehhez kapcsolódóan igényelhető maximum 10 millió forintos kedvezményes hitellehetőség jelentette, amelyet a továbbiakban 10+10-ként jelölök.

A 10+10 tehát csak a 10 millió forintos CSOK igénylése mellett lehetséges új lakás építésének vagy új lakás vásárlásának céljára olyan egyedülállóknak, élettársaknak vagy házastársaknak, akik minimum 3 gyermeket nevelnek vagy olyan élettársaknak vagy házastársaknak, akik gyermekvállalással 3 vagy több gyermeket nevelő családdá válnak. Ingatlan értékében és az ingatlan elhelyezkedésében a 10 milliós CSOK-nál meghatározottak az irányadóak. A 10+10 adós által fizetendő maximális kamata 3 % lehet, ennek eléréséhez a Magyar Állam maximum 25 évig biztosít kamattámogatást. Késedelem esetére nem jár kamattámogatás, tehát ha az adós csúszik a törlesztőrészlettel, arra az időszakra magasabb kamatot kell fizetnie. Amennyiben az igénylő nem teljesíti a vállalt feltételeket, tehát jogosulatlanul használja fel a kapott állami kamattámogatást, akkor a 10+10 igénybevételének napjától számított Ptk. szerinti késedelmi kamattal növelten kell visszafizetni, ami adók módjára hajtható be.

10+10 igénybevételének feltételei:

Nem teljesítés jellemző esetei:

Jellemzően szükséges dokumentumok listája (általános hiteligénylési dokumentáción kívül):

A tájékoztatás nem teljeskörű!

Bővebb információért és ingyenes konzultációért az "Elérhetőség" menüpontban az adatai megadása után küldjön üzenetet vagy hívjon az oldalon megadott telefonszámon!