MENU
Hitel, személyi kölcsön, hitelkalkulátor szakértőktől

Általános információ lakáshitelekről

A lakáshitelek, mint gyűjtőnevük mutatja valamilyen lakáscél megvalósítására használhatóak. Ilyen lehet a lakásvásárlás, a lakásépítés, bővítés, felújítás vagy korszerűsítés, de bizonyos feltételek teljesülése esetén a lakáscélra felvett hitelek kiváltása is.

Lehetnek úgynevezett piaci kamatozásúak vagy állami támogatással nyújtottak is. A lakáshitel fedezete többnyire a megvásárolni vagy felépíteni kívánt, tehát az úgynevezett hitelcél szerinti ingatlan lesz, de lehetőség van arra is, hogy egy másik ingatlan szolgáljon a hitel fedezetéül. Emellett szükség szerint bevonható úgynevezett pótfedezet vagyis plusz ingatlan is. Ez jellemzően akkor fordulhat elő, ha önerő nincs, nem elegendő vagy a biztosítékul felajánlott ingatlan nem nyújt kellő fedezetet az igényelt hitelösszeg mellett. Tehát létezhet olyan eset is, amikor akár önerő nélkül is finanszírozzák a bankok az elképzelt hitelcélt.

Nagyon fontos azonban, hogy mielőtt belevágna céljai megvalósításába, lefoglalózná a vásárolandó ingatlant vagy nekifogna az építkezésnek tájékozódjon a lehetőségeiről ingyenesen, amellyel sok fejfájástól és felesleges sorban állástól óvja meg magát, amellett, hogy hitelszakértői segítséggel megtalálhatja az ön számára legszimpatikusabb és az Ön körülményeinek legmegfelelőbb finanszírozási megoldást!

Jellemzően szükséges dokumentumok a lakáshitelek igényléséhez:

A szükséges dokumentumok köre ügyletenként változhat, valamint a pénzintézetek a bírálati folyamat során pótlólagos dokumentációt is kérhetnek az ügyfél vagy ügyfelek hitelképességének megállapításához.

A tájékoztatás nem teljeskörű!

Bővebb információért és ingyenes konzultációért az „Elérhetőség” menüpontban adatai megadását követően küldjön üzenetet vagy hívjon az oldalon megadott telefonszámon!