MENU
Hitel, személyi kölcsön, hitelkalkulátor szakértőktől

Általános információ szabad felhasználású piaci kamatozású hitelekről

Szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet mellett nyújtott hiteltípus, ahol nem szükséges előzetesen meghatározott hitelcélt megjelölni, mert a kölcsönt nyújtó bank nem ellenőrzi a hitelösszeg felhasználását, az igénylő arra költi, amire csak szeretné, tehát szabadon felhasználhatja.

Megvalósítható rosszabb kondíciójú, magasabb kamatozású hitel kiváltása vagy több hitel összevonása, amivel tízezrek, százezrek vagy akár milliók is megspórolhatóak vagy a rendszerint alacsonyabb kamatozása miatt finanszírozható autóvásárlás, egészségügyi kiadás vagy drágább utazás is, egyszóval bármi.

A szabad felhasználású jelzáloghiteleket azonban a pénzintézetek magasabb kamattal, rövidebb maximális futamidővel és alacsonyabb maximális hitelösszeggel kínálják a lakáshitelekhez képest, azonban még így is olcsóbbak lehetnek, mint az ingatlanfedezet nélkül nyújtott konstrukciók.

Jellemzően szükséges dokumentumok listája szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésekor:

A szükséges dokumentumok köre ügyletenként változhat, valamint a pénzintézetek a bírálati folyamat során pótlólagos dokumentációt is kérhetnek az ügyfél vagy ügyfelek hitelképességének megállapításához.

A tájékoztatás nem teljeskörű!

Bővebb információért és ingyenes konzultációért az „Elérhetőség” menüpontban adatai megadását követően küldjön üzenetet vagy hívjon az oldalon megadott telefonszámon!