MENU
Hitel, személyi kölcsön, hitelkalkulátor szakértőktől

Tipp 4 pontban, hogy hogyan érdemes nekifogni a hitelfelvételnek

Ezt a posztot úgy érzem, már régen meg kellett volna ejtenem, de most végre eljött az ideje ennek is. A lakáspiac és ezzel együtt a hitelpiac bővülése azt mutatja, hogy kényszerből vagy más okból, de ismét egyre inkább a hitelek felé fordulnak, egyre több hitelt vesznek fel az emberek. A tájékozatlanság viszont sok esetben gátat szab az álmok valóra váltásának. A csalódások és félreértések elkerülése miatt nem csak a bankok és a közvetítők kötelessége a tájékoztatás, hanem a leendő adósoknak is létfontosságú a mielőbbi tájékozódás és a felelősségteljes döntés meghozatala.

Az eddigi pályafutásom során nem is egyszer találkoztam olyan ügyfelekkel, akik egy ingatlan megvásárlásakor a hitel felvételével kapcsolatos információk és papírok összegyűjtését az utolsó vagy utolsó utáni pillanatra hagyták, akár az adásvételi szerződés megkötése utánra. Ez azért is kényes dolog, mert jobb esetben csak az adásvételi szerződést kell ilyenkor módosítani, rosszabb esetben akár a kifizetett foglaló összege is odaveszhet a tájékozatlanság és a kapkodás miatt.

De mik azok a pontok, amik betartásával sok kellemetlenségtől megóvhatja magát egy ingatlanvásárló, ha hitelt is szeretne felvenni álmai megvalósításához:    

 

 

És mi a legfontosabb mindenek felett: Nem szabad megijedni az elsőre túl sok vagy túl soknak tűnő információ mennyiségétől, nincs rossz kérdés, ezért ne féljenek kérdezni, ha nem értenek valamit!

 

A Hitelszakerto.com teljes tartalma tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül pénzügyi szolgáltatás vagy biztosítási termék kiválasztására irányuló, valamint nem minősül jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek).

Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően!

A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárom.